Veelgestelde vragen

Dit hangt heel erg af van de situatie bij jullie op de werkvloer. De ene werkgever is hier, al dan niet bewust of niet, al verder in dan de ander. Heel belangrijk is in ieder geval dat het werken aan vitaliteit wordt gedragen door de gehele organisatie, zowel in de breedte als in de diepte. Wij kunnen zowel helpen bij het creëren van draagvlak als het zetten van die eerste stap.
Thimo Jansen en Koen Kornet zijn de oprichters. We zijn gestart vanuit het geloof dat werken aan vitaliteit belangrijk en nuttig is. Op je werk en thuis. Onze focus ligt op de professionele omgeving omdat we daar het meeste verschil kunnen maken.
Naast de oprichters zijn dit de professionals waarmee we werken. Deze professionals zijn geselecteerd op vier thema's: kennis en specialiteit, kwaliteit van werken, verbondenheid met onze kijk op vitaliteit en gevoel bij de markten waarin we optreden. Op dit moment zijn er ongeveer 30 mensen die ons helpen bij het werken aan vitaliteit.
Wij hebben een ijzeren geloof in vitaliteit. Het zorgt ervoor dat mensen langer, beter en productiever inzetbaar zijn. Dat heeft voordelen voor henzelf, maar ook voor de werkgevers voor wie ze werken. Een vuistregel is dat elke Euro die je in vitaliteit investeert zich drie keer terug verdient. We helpen graag bij het realiseren van dat effect. En dan spreken we nog niet over het effect voor de medewerker zelf.
Die zijn er praktisch niet. Je zult er tijd en moeite in moeten investeren om stappen vooruit te maken. Niets gaat vanzelf, dus werken aan vitalteit ook niet. Wij denken dat het leuk en nuttig is.
Vanuit de Portal bieden we een startpunt om te werken aan je vitaliteit. We doen dat in de eerste plaats door het aanbieden van korte, wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten. De uitkomst van zo’n test wordt direct gedeeld en geeft een indicatie waar je staat op bijvoorbeeld het gebied van stress. Daarbij geven we advies hoe je hier vandaan verder kunt werken. Naast deze tests wordt de uitslag van een eventuele Health Check in de Portal opgenomen en bieden we content die helpt bij het werken aan je vitaliteit.
Een herkenbaar probleem dat we natuurlijk niet helemaal weg kunnen nemen. Veel vragenlijsten zijn moeilijk verwoord, duren te lang en de terugkoppeling ontbreekt. We zorgen ervoor dat onze vragenlijsten gebruiksvriendelijk zijn, nooit meer dan een paar minuten in beslag nemen en direct feedback geven over de uitslag en het advies. Zo heb je er zelf ook baat bij!
Dat hangt af van het gebruik. Er zijn tarieven voor eenmalig of terugkerend gebruik. Ook kun je kiezen voor het inzetten van één of meerdere testen. We maken graag in overleg een offerte, zodat we recht doen aan jullie situatie.
De Health Check is een prachtig middel om bewustwording te creëren. Deelnemers krijgen inzicht in hun fysieke status. Die status vertelt vaak iets over hun algehele gezondheid en geeft de mogelijkheid om verdere actie te ondernemen. Inzicht vergroot de kans op verandering.
Wij merken in de praktijk dat gemotiveerde, vitale medewerkers minder vaak ziek zijn. Of het nou gaat om lichamelijke of mentale klachten, een vitaal sterke medewerker loopt minder snel tegen eigen beperkingen aan. Dit leidt automatisch tot minder verzuim. Het terugdringen van ziekteverzuim is voor ons geen doel op zich, maar een gevolg van het werken aan vitaliteit.
Ja, dat kan. Hoewel we altijd een completer programma zullen aanraden, kan het een hele nuttige eerste stap zijn om te zetten! We bekijken in overleg wat bij jullie situatie past.
Jazeker! Door ons grote netwerk van betrokken professionals kunnen we bij nagenoeg ieder traject wel een geschikte coach of trainer vinden.

Is je vraag niet beantwoord? Gebruik het onderstaande contactformulier en laat het ons weten.